Како да се откажете од пушењето?

Пушењето е форма на однесување со која младите и возрасните ги манифестираат своите социјални и психолошки потреби. Тоа е навика која се учи и...

Реанимација при респираторен арест (престанок на дишење)

Секој од нас, без разлика дали е медицинско лице или не, во секојдневието може да биде затекнат од несакана ситуација во која може да...

Топ важни правила и навики кои мораат да станат дел од...

  Постојат неколку основни правила и методи кои морате да ги научите и да ги применувате во животот, за подобрување на вашето здравје и здравјето...

Тинејџерките и алкохолот – Работи кои секоја тинејџерка и секој родител...

Девојчињата и момчињата треба да бидат на исто ниво, не треба да постои дискриминација и се она што веќе многу пати сме го слушнале...

Сексуално образование – што губат младите, а што добиваат со неговото...

Се наоѓаме во 21-век и сексот и сексуалниот живот навидум веќе не се табу, младите меѓусебно разговараат на оваа тема, а и информатичката технологија...

Надрилекари и лажни исцелители, опасност која се повеќе ни се заканува

Живееме во време кога секој се труди да ја обезбеди својата егзистенција, за жал сите сакаат да заработат многу, а да сработат малку, па...

Откривање на сите тајни во врска со користењето на кондомите

Кондомите денес се најпопуларното и најупотребуваното средство за физичка контрацепција. Луѓето кога станува збор за заштита од несакана бременост и полово преносливи болести најмногу...

Вечната загатка за машко-женските пријателства

Дали ве сака само како пријателка или има скриени намери кон вас? Дали маж и жена можат да бидат само пријатели? Уште од одамна машко-женското пријателство...

Видови контрацепција – придобивки и ризици од нивното користење

Луѓето отсекогаш барале начини како целосно да уживаат во сексот без да се грижат за несаканата бременост или добивањето на некоја полово пренослива болест....

Парализа на сонот – натприродна појава или пак не

Се будите во ноќта, а вашето тело неможе ни да се помрдне. Сакате да викнете, но сте спречени, не можете да се придвижите, заробени...

ПОСЛЕДНИ