Дома Автори Напишано од Д-р Катерина Петровска

Д-р Катерина Петровска

2 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ
Д-р Катерина Петроска е родена во 1982 г. во Охрид. Основно и средно образование завршува во родниот град, по што се запишува на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Проф. д-р Параскев Стојанов“ во Варна, Р Бугарија. Во 2008 г. ги завршува додипломските студии и се здобива со називот доктор по општа медицина. професионално искуство: Од 05.2008 работи како волонтер, а од 06.2011 е во редовен работен однос во Заводот за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања од Охрид. Поле од потесен интерес - интерна медицина, кардиологија. Најискрени честитки за тимот на Доктори.мк за создавањето на овој прекрасен портал. Ова е современ здравствен медиум, кој изобилува со корисни информации за секој од нас - и за широката популација, но и за здравствените професионалци. Чест ми е да бидам дел од него.